Barion Pixel

SZABÓ NYELVI DÍJ 2022

Díjátadó

2022.06.13.


 

Szeretettel gratulálunk a SZABÓ Nyelvi Díj nyerteseinek:

 
Nyelvtanár kategóriában:
Torda István Tamásné Nagy ildikó
Diák kategóriában:
Erdei Dávid
Különdíj nyelvtanár kategóriában:
Apjok-Kun Noémi
Különdíj diák kategóriában:
Ványi Zalán


A díj ünnepélyes átadására 2022. június 23-án 10:00 órakor kerül sor Nyíregyházán a Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Technikumban.

Köszönjük a rengeteg színvonalas pályázatot ami a SZABÓ Nyelvi Díj pályázati felhívásra érkezett.
A nyerteseknek szeretettel gratulálunk!
Akinek a pályázata most nem került díjazásra ne csüggedjen, jövőre ismét pályázhat.

Köszönjük a szponzoroknak a SZABÓ Nyelvi Díj támogatását!

CREATON South-East Europe Kft.
Libro-Trade Kft. Budapest
Steel-Building Kft.
Trivium Packaging Hungary Kft.
Unilever Magyarország Kft. Nyírbátor
Unilever Magyarország Kft. Veszprém
Center-Print Nyomda Kft.


SZABÓ Nyelvi díj 2022

Szabó Szilvia magánvagyonából alapította a SZABÓ Nyelvi Díjat azzal a céllal, hogy támogassa a tehetséges magyarországi és romániai nyelvtanulókat és az elkötelezett nyelvtanárokat.

A díj célja, hogy inspirálja a nyelvtanulókat a minél magasabb szintű nyelvtudás elérésére, a nyelvtanárokat pedig minél magasabb szintű, minőségi és kreatív nyelvoktatásra ösztönözze.

Szabó Szilvia 2001-ben alapította a Szabó Nyelviskolát, amely egyéb nyelvek oktatása mellett az angol nyelv oktatására és szakfordításra/szaktolmácsolásra szakosodott, és jelenleg is annak vezetőjeként dolgozik. Számos tematikus, módszertani és gyakorlókönyvet jelentetett meg, amelyek a nyelvvizsgára való felkészülésben segítik a nyelvtanulókat angol, német és magyar mint idegen nyelvből. A nevével jelzett nyelviskola gondozásában megjelent olasz és szlovák nyelvű tesztkönyv is.

A SZABÓ Nyelviskola és Fordítóiroda Kft. 2017-ben díjazott először kimagasló teljesítményt nyújtó, angol és német nyelvet tanuló középiskolásokat. A nagy sikerre való tekintettel ismét meghirdetjük a pályázatot. A részletes kiírás a www.szabonyelviskola.hu, ecl.org.ro weboldalakon, valamint a SZABÓ Nyelviskola és az Eurocenter Amőba Oktatási Központ Facebook oldalán elérhető.

A pályázaton magyarországi és romániai angol és német szakos nyelvtanárok, valamint a fenti nyelveket tanuló diákok indulhatnak. A díjban 2022-ben egy diák és egy nyelvtanár részesülhet.

Pályázati feltételek a 2021-2022-es tanévre vonatkozóan

Angol/német szakos nyelvtanár: A nyelvtanár mutassa be, hogy pedagógiai munkájában milyen innovációt végez, milyen sajátos módszerekkel motiválja tanítványait és milyen sikereket ért el velük.

Angol/német nyelvet tanuló diák: A diák csatoljon nyelvtanári ajánlást, hogy tanára miért őt javasolja a SZABÓ Nyelvi díjra, írja le a nyelvtanulás során elért fontos eredményeit.

A diák kategóriában csak aktív középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkezők pályázhatnak.

A pályázati anyag legyen átfogó, maximum egy A4 oldalas. Times New Roman betűtípussal és 11-es betűmérettel kérjük megírni magyar vagy angol nyelven.

A pályázati anyagokat e-mailen kell benyújtani az info@szabonyelviskola.hu címre legkésőbb
2022. május 31-ig. Az eredményekről e-mailben tájékoztatjuk a pályázókat. A határidőn túl, esetleg más e-mail címre beérkezett pályázatokat nem áll módunkban elfogadni. Az eredményhirdetés időpontjáról később adunk tájékoztatást.

A SZABÓ Nyelvi díj – melyre évente egy alkalommal lehet pályázni – oklevéllel, nyelvkönyvvel és értékes ajándékkal járó szakmai elismerés. A pályázatok kezelését és elbírálását háromtagú kuratórium végzi, melynek tagjai: Dr. Huszti Judit, Dr. Papp Eszter, valamit a SZABÓ Nyelviskola és Fordítóiroda Kft. ügyvezetője, Szabó Szilvia. Az ajándékok csak Magyarországon vehetők át.