Barion Pixel

SZABÓ NYELVI DÍJ 2023

Szabó Szilvia magánvagyonából alapította a SZABÓ Nyelvi Díjat azzal a céllal, hogy támogassa a tehetséges magyarországi és romániai nyelvtanulókat és az elkötelezett nyelvtanárokat.

A díj célja, hogy inspirálja a nyelvtanulókat a minél magasabb szintű nyelvtudás elérésére, a nyelvtanárokat pedig minél magasabb szintű, minőségi és kreatív nyelvoktatásra ösztönözze.

Szabó Szilvia 2001-ben alapította a Szabó Nyelviskolát, amely egyéb nyelvek oktatása mellett az angol nyelv oktatására és szakfordításra/szaktolmácsolásra szakosodott, és jelenleg is annak vezetőjeként dolgozik. Számos tematikus, módszertani és gyakorlókönyvet jelentetett meg, amelyek a nyelvvizsgára való felkészülésben segítik a nyelvtanulókat angol, német és magyar mint idegen nyelvből. A nevével jelzett nyelviskola gondozásában megjelent olasz és szlovák nyelvű tesztkönyv is.

A SZABÓ Nyelviskola és Fordítóiroda Kft. 2017-ben díjazott először kimagasló teljesítményt nyújtó, angol és német nyelvet tanuló középiskolásokat. A nagy sikerre való tekintettel ismét meghirdetjük a pályázatot. A részletes kiírás a www.szabonyelviskola.hu, ecl.org.ro weboldalakon, valamint a SZABÓ Nyelviskola és az Eurocenter Amőba Oktatási Központ Facebook oldalán érhető el.

A pályázaton magyarországi és romániai angol és német szakos nyelvtanárok, valamint a fenti nyelveket tanuló diákok indulhatnak. A díjban 2023-ban egy diák és egy nyelvtanár részesülhet.

 

Pályázati feltételek a 2022-2023-as tanévre vonatkozóan

Angol/német szakos nyelvtanár: A nyelvtanár mutassa be, hogy pedagógiai munkájában milyen innovációt végez, milyen sajátos módszerekkel motiválja tanítványait és milyen sikereket ért el velük.

Angol/német nyelvet tanuló diák: A diák csatoljon nyelvtanári ajánlást, hogy tanára miért őt javasolja a SZABÓ Nyelvi díjra, írja le a nyelvtanulás során elért fontos eredményeit.

A diák kategóriában csak aktív középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkezők pályázhatnak.

A pályázati anyag legyen átfogó, maximum egy A4 oldalas, Times New Roman betűtípussal és 11-es betűmérettel kérjük megírni magyar vagy angol nyelven.

A pályázati anyagokat e-mailen kell benyújtani az info@szabonyelviskola.hu címre legkésőbb 2023. május 31-ig. Az eredményekről e-mailben tájékoztatjuk a pályázókat.
A határidőn túl, esetleg más e-mail címre beérkezett pályázatokat nem áll módunkban elfogadni. A nyerteseket júniusban hirdetjük ki.  

Díjátadó: 2023. június 15, helyszíne: Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola, Nyíregyháza

A SZABÓ Nyelvi díj – melyre évente egy alkalommal lehet pályázni – oklevéllel, nyelvkönyvvel és értékes ajándékkal járó szakmai elismerés. A pályázatok kezelését és elbírálását háromtagú kuratórium végzi, melynek tagjai: Dr. Huszti Judit, Dr. Papp Eszter, valamit a SZABÓ Nyelviskola és Fordítóiroda Kft. ügyvezetője, Szabó Szilvia. Az ajándékok csak Magyarországon vehetők át.

Kiemelt támogatók:

              

  

Közreműködő támogató: