Barion Pixel

SZABÓ NYELVI DÍJ 2019

Szabó Szilvia PhD 2017-ben magánvagyonából alapította a SZABÓ Nyelvi Díjat azzal a céllal, hogy támogassa a tehetséges magyarországi és erdélyi nyelvtanulókat és az elkötelezett nyelvtanárokat.

A díj célja, hogy inspirálja a nyelvtanulókat a minél magasabb szintű nyelvtudás elérésére, a nyelvtanárokat pedig minél magasabb szintű, minőségi és kreatív nyelvoktatásra ösztönözze.

Szabó Szilvia PhD 2001-ben alapította a Szabó Nyelviskolát, amely egyéb nyelvek oktatása mellett az angol nyelv oktatására és szakfordításra/szaktolmácsolásra szakosodott, és jelenleg is annak vezetőjeként dolgozik. Számos tematikus, módszertani és gyakorlókönyvet jelentetett meg, amelyek az ECL nyelvvizsgára való felkészülésben segítik a nyelvtanulókat angol, német és magyar mint idegen nyelvből. A nevével jelzett nyelviskola gondozásában megjelent olasz és szlovák nyelvű tankönyv is.

A SZABÓ Nyelviskola és Fordítóiroda Kft. 2017-ben díjazott először kimagasló teljesítményt nyújtó, angol és német nyelvet tanuló középiskolásokat. 2018-ban került kiírásra a SZABÓ Nyelvi Díj, melyet a nagy sikerre való tekintettel 2019-ben ismét meghirdetünk. A részletes kiírás a www.szabonyelviskola.huwww.ecl.huwww.ecl.org.ro weboldalakon, valamint a SZABÓ Nyelviskola és az ECL Nyelvvizsgaközpont Facebook-oldalán elérhető.

A pályázaton magyarországi és romániai angol és német szakos nyelvtanárok, valamint a fenti nyelveket tanuló diákok indulhatnak. A díjban évente 3 diák és 3 nyelvtanár részesülhet. Pályázati feltételek: A nyelvtanár mutassa be, hogy pedagógiai munkájában milyen innovációt végzett, és milyen sikereket ért el tanítványaival. A diák pedig csatoljon nyelvtanári ajánlást, hogy miért őt javasolja a SZABÓ Nyelvi díjra. A pályázati anyag legyen átfogó, maximum egy A4 oldalas. Times New Roman betűtípussal és 11-es betűmérettel kérjük megírni.

A pályázati anyagokat elektronikus példányban e-mailen kell benyújtani az info@szabonyelviskola.hu címre legkésőbb 2019. május 15-ig. Az eredményhirdetésre 2019. május 31-én kerül sor. Az eredményekről e-mailben tájékoztatjuk a pályázókat.

A SZABÓ Nyelvi Díj – melyre évente egy alkalommal lehet pályázni – oklevéllel, nyelvkönyvvel és értékes ajándékkal járó szakmai elismerés. A pályázatok kezelését és elbírálását a háromtagú kuratórium végzi, melynek tagjai: dr. Huszti Judit (az ECL Nyelvvizsgaközpont igazgatója), Papp Eszter PhD (vizsgáztató/nyelvtanár), valamint a SZABÓ Nyelviskola és Fordítóiroda Kft. ügyvezetője, Szabó Szilvia PhD.
Az értékes ajándékok csak Magyarország területén vehetők át.